Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Прес-конференція про закриття волонтерської мережі збору батарейок та перехід на новий формат

12 грудня разом із представником мережі «Епіцентр» Ігорем Дембінським та PR-директоркою «Watsons Україна» Катею Вєрємєєвою ми дали прес-конференцію в Українському кризовому медіа-центрі для ЗМІ про перехід до нового формату збору батарейок в Україні.  

Ці люди, без сумніву, роблять внесок в історію України, тому що без зобов’язань по закону, на щирому бажанні зберегти нашу країну чистою, ці 2 мережі зафіксували бюджет на утилізацію 55 тонн батарейок у Європі в 2019 році!

Так само як і ми, ці компанії в 2013 починали збирати батарейки без розуміння, що їх переробка не безкоштовна. На той час був завод «Аргентум» у Львові, низка компаній, які декларували переробку батарейок у Франції, хоча насправді її не було.

Але зараз, коли ми домовились про реальну співпрацю із заводами Recupyl в Польщі та Redux у Німеччині — ці торгові мережі не залишаються в стороні та беруть на себе відповідальність за оплату переробки тих батарейок, які вони збирають. Така відповідальна позиція бізнесу дає сили рухатись вперед.

Ігор Дембінський, заступник директора департамента електромонтажного устаткування мережі «Епіцентр К»

«Україна — це ж наш дім. А в домі має бути чисто» — така мотивація Ігоря брати участь у проєкті.

У 2018 році ми познайомилися з проєктом «Батарейки, здавайтеся!», провели трьохсторонню зустріч з представниками проєкту та імпортерами батарейок, і домовилися про пілотний проєкт — відправити на переробку перший контейнер з батарейками. Цей проєкт стартує у 2019 році. Бюджет цього проєкту буде формуватися з доходів нашої компанії та доходів постачальників
Ігор Дембінський
Катерина Веремєєва, PR-директор «WatsonsУкраїна»
На сьогодні в нашій мережі ми маємо близько 35 тон зібраних батарейок. В бюджеті соціальної корпоративної відповідальності нашої компанії на наступний рік закладено витрати на їх переробку на одному з заводів в Європі. Ми продовжуємо збирати батарейки та вести переговори з постачальниками батарейок для нашої мережі і ми сподіваємося, що ці переговори будуть плідними
Катерина Веремєєва

Як показало дослідження шкоди батарейок, 1 батарейка забруднює 16м² землі токсичними речовинами. Зараз 99% батарейок в Україні викидаються безконтрольно.

Важливо розуміти — ресурсів «Епіцентру» та «Watsons» вистачить на збір та переробку приблизно 2% від усіх українських батарейок. Їм одним не впоратись!  

Тому закликаємо інші торгові мережі та відповідальні компанії, які збирають батарейки, переходити на сторону добра і підключатись до нової моделі збору батарейок для вас — проєкт «Коробочки». Компанія замовляє коробочки для збору батарейок, у вартість якої входить гарантована переробка у Європі та внесок на діяльність організації «Батарейки, здавайтеся!» по втіленню реформи.  

Виходьте з нами на зв’язок, щоб забезпечити гарантовану переробку тих батарейок, які ви збираєте в своїх офісах.

Люба Колосовська демонструє журналістам коробочку на складі відпрацьованих батарейок

Якщо вашій компанії так само небайдужі цінності збереження довкілля — приєднуйтесь до спільноти відповідальних бізнесів, замовляючи коробочку для збору батарейок у вашому офісі з внеском на реформу.

Детально про сервіс «Коробочки»  http://batareiky.in.ua/post/boxes