Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Батарейка потекла, що робити?

Ви купили батарейку для зубної щітки, іграшки для вашої дитини чи пульту для кондиціонера і ось.. вона потекла.

Як мінімізувати ризик такої ситуації та що робити, якщо це вже сталося? Поширте допис серед друзів! 🙌

🔋 Купуйте батарейки alkaline

Не всі батарейки течуть. Переважно це трапляється з батарейками типу "сольові" – їхній корпус зроблений із тонкого сплаву цинку і тому легко руйнується.

Алкалінові батарейки майже ніколи не течуть, а тому економлять ваші гроші та нерви. А ще зберігають природу, адже рідше викидаються. Впізнати їх можна за написом alkaline. Ще краще – взагалі перейти на багаторазові акумулятори.

План дій, якщо у вас потекла батарейка:

🧤 Одягніть міцні гумові рукавички
Під час протікання з батарейки просочується кислота або луг (в залежності від складу), тому краще скористатися рукавичками, щоб уникнути подразнення шкіри.

📺 Вийміть батарейку із пристрою
Щойно ви помітили «протікання», одразу вийміть батарейку, щоб не пошкодити пристрій.

Якщо на його контактах залишились сліди, дешевше та безпечніше віднести його у найближчий пункт ремонту техніки на чистку майстру.

🛍 Покладіть батарейку у міцний пакет
Під час роз’їдання корпусу кислота або луг вступають у різні реакції з компонентами батарейки. Це можна зрозуміти за специфічним запахом. Щоб новоутворені небезпечні сполуки не потрапили в організм – тримайте батарейки подалі від поверхонь, де готуєте їсти, та приміщень, де ви проводите багато часу.

♻️ Віднесіть батарейку до пункту збору, щоб вона потрапила на переробку!
Якщо викинути 1 батарейку у смітник, небезпечні речовини можуть потрапити у природу та вбити 16 м² землі. Краще віднесіть батарейку в ваш офіс, якщо там встановлена Коробочка від «Батарейки, здавайтеся!». Або оберіть для себе зручний варіант зі статті «Куди надійно здати батарейки в Україні»

🤔 Залишились питання? Напишіть нам і ми знайдемо відповідь!
[email protected] або в особисті повідомлення на Facebook
#нас_питають